develop own website

© Copyright 1978 - 2024 Jamrozik

Mobirise
Mobirise

Wij werken met hoge kwaliteit, motorolie van Mobil 1
voor de beste bescherming voor uw auto.

Accu's

De auto accu levert stroom voor de elektrische functies van de auto zoals lichten, ruitenwissers, radio etc., maar ook voor de startmotor.

De accu werkt als een chemische batterij die tijdens het rijden wordt opgeladen door de dynamo.

De accu moet vervangen worden wanneer die niet meer genoeg stroom kan vasthouden om de auto te starten. U kunt de accu zelf testen: laat in het donker de koplampen aan terwijl u de motor uit zet. Als de koplampen dan veel zwakker gaan branden, is de accu aan vervanging toe. U kan natuurlijk ook bij uw Premio vestiging terecht om uw accu door een ervaren specialist te laten testen.

Indien u uw auto zeer weinig gebruikt of enkel korte afstanden aflegt, zal uw batterij doorgaans eerder aan vervanging toe zijn. Tijdens korte ritten wordt veel energie gevraagd en krijgt de accu minder tijd om weer op te laden

U heeft het vast al meegemaakt: uw auto wil niet meer starten. De accu heeft het begeven door de winterkou of een ander probleem doet zich voor. In beide gevallen erg vervelend maar geen paniek: de Premio vestiging helpt u de gepaste accu te vinden en vervangen. U kunt er bovendien op rekenen dat we er alles aan doen om u zo snel mogelijk weer mobiel bent.

Mobirise

Airco service

Een airco bestaat uit een compressor, een verdamper, een condensor, een droogfilter en koelmiddel. De compressor, die door de motor aangedreven wordt, brengt het koelmiddel in gasvorm onder druk, waarna het na afkoeling in de condensor weer vloeibaar wordt. In vloeibare toestand wordt het gefilterd in de droogfilter en na ontspanning is er een plotse temperatuurdaling in de verdamper. De lucht die door de verdamper komt, wordt zo gekoeld en gedroogd. Dit is vergelijkbaar met het systeem van een koelkast.

Als u een optimaal klimaat in uw auto wilt dan is een jaarlijkse onderhoud van de airco van uw auto noodzakelijk en laat ook om de vier jaar de droogfilter vervangen. Zo bespaart u op brandstof en voorkomt u compressorschade door verstopping, gebrek aan smering of overbelasting door weggelekt koelmiddel. Daarnaast is een slecht werkende airco ook heel ongezond. Wanneer bacteriën, sporen, schimmels en vieze geuren zich verspreiden via de ventilatieroosters kan dit allergische reacties veroorzaken. Een jaarlijkse desinfectie van de verdamper en ventilatiekanalen is dus zeker een aanrader, net als het tijdig vervangen van de pollenfilter(s) en het bijvullen van het koelmiddel.
Het koelelement van de airconditioning bevindt zich achter het dashboard.

In deze vochtige en donkere ruimte, binnenin uw voertuig, met wisselende temperaturen, worden de ideale omstandigheden gecreëerd voor de ontwikkeling van verontreinigingen.

Mobirise

APK

De Algemene Periodieke Keuring of APK is een in Europa wettelijk verplichte autokeuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto of aanhangwagen jaarlijks of om de twee jaar laten keuren. De periode is afhankelijk van de auto, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof. Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór of op deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn

Als u een voertuig in uw bezit hebt, is het belangrijk om te weten óf en wanneer deze APK goedgekeurd moet zijn.

Doet u dat wel, dan kan de RDW of de politie u hiervoor beboeten, als u een ongeluk krijgt met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert de verzekeringsmaatschappij hoogst waarschijnlijk ook geen geld uit. Het is dus van groot belang om je voertuig tijdig APK te laten keuren

Mobirise

Oliewissel

Motorolie reinigt en smeert de binnenkant van de motor. Het zorgt voor de smering en de koeling van de motor, maar het neemt ook het vuil op dat in de motor rondzweeft, zoals verbrandingsresten en metaaldeeltjes die door slijtage vrijkomen. Voldoende goede olie zorgt voor een optimale prestatie van uw aandrijving, zodat u minder brandstof verbruikt en de motor minder lawaai maakt.

Een belangrijk onderhoudspunt van uw auto is het regelmatig verversen van de motorolie en de vervanging van de bijbehorende filter omdat motorolie slinkt bij gebruik en omdat de olie vies wordt door vuil. Als de oliefilter verstopt raakt, pompt de motor de olie via een ander kanaal naar de filter. Het vrijgekomen vuil in de olie kan dan belangrijke kanalen verstoppen en dat kan tot grote motorschade leiden

Mobirise

Kleine en grote beurt

Als het op uw auto aankomt, is voorkomen beter (en goedkoper) dan genezen! Regelmatig onderhoud garandeert u een veiligere auto met een langere levensduur, betere rijprestaties en minder brandstofverbruik. Bovendien voorkomt een vroege diagnose vaak dure reparatiekosten

De modernste auto’s zijn uitgerust met boordcomputers: deze geven aan wanneer het tijd is voor onderhoud. Dat wordt berekend op basis van het aantal gereden kilometers of de leeftijd van de auto. Heeft u geen boorcomputer weet dan dat voor de meeste wagens geldt: jaarlijks moet u afwisselend een ‘kleine’ en ‘grote’ onderhoudsbeurt laten uitvoeren. U kan dit combineren met uw Algemene Periodieke Keuring (APK). Hou er wel rekening mee dat factoren zoals uw rijstijl, het aantal kilometers, het gebruik, het gewicht van het voertuig en de weersomstandigheden, kunnen ervoor zorgen dat een onderhoud sneller nodig is. Een belangrijk onderhoudspunt is het regelmatig verversen van de motorolie en de vervanging van de bijhorende oliefilter. Doe dit in elk geval jaarlijks: motorolie reinigt en smeert de motor. Maar omdat motorolie slinkt bij gebruik en omdat de olie vies wordt, moet deze regelmatig ververst worden. Voldoende goede olie zorgt voor een optimale prestatie van uw aandrijving, zodat u minder brandstof verbruikt en de motor minder lawaai maakt.

De jaarlijkse controle kan twee vormen aannemen. Bij een kleine beurt wordt de auto gecontroleerd op essentiële punten zoals verlichting, remmen, ruitenwissers, bandenspanning enz. Ook de motorolie wordt ververst. Deze controle is vooral preventief en zorgt ervoor dat eventuele problemen op tijd gesignaleerd kunnen worden. Bij een grote beurt worden de naast de kleine onderdelen ook de grotere onderdelen van de auto gecontroleerd. De wielen worden eraf gehaald, remblokjes worden nagekeken, de stabiliteit van de auto wordt onderzocht, enz.
Oliewissel

Wat doet motorolie?
Motorolie reinigt en smeert de binnenkant van de motor. Het zorgt voor de smering en de koeling van de motor, maar het neemt ook het vuil op dat in de motor rondzweeft, zoals verbrandingsresten en metaaldeeltjes die door slijtage vrijkomen. Voldoende goede olie zorgt voor een optimale prestatie van uw aandrijving, zodat u minder brandstof verbruikt en de motor minder lawaai maakt.

Waarom olie verversen en de oliefilter vervangen?
Een belangrijk onderhoudspunt van uw auto is het regelmatig verversen van de motorolie en de vervanging van de bijbehorende filter omdat motorolie slinkt bij gebruik en omdat de olie vies wordt door vuil. Als de oliefilter verstopt raakt, pompt de motor de olie via een ander kanaal naar de filter. Het vrijgekomen vuil in de olie kan dan belangrijke kanalen verstoppen en dat kan tot grote motorschade leiden.

Of je nu thuis staat of onderweg bent in het buitenland, je kunt dag en nacht op ons rekenen. Onze eigen alarmcentrale is 24/7 bereikbaar. Professionele monteurs staan voor je klaar in 42 landen in Europa. Zij proberen je altijd ter plaatse te helpen; in 99% van de eenvoudige gevallen kun je de reis met je eigen auto vervolgen.

Is er toch vervangend vervoer nodig? Dan regelen we dat via 150 Nederlandse en wel 2000 Europese uitgiftepunten. Zelfs een hotelovernachting hoort bij onze service.
Premio biedt u de 24/7 mobiliteitsgarantie aan op basis van het door ons uitgevoerde onderhoud. Dat geeft u en ons de zekerheid en vertrouwen.

Mobirise

Storingsdiagnose

Moderne auto’s beschikken over steeds meer elektronica. In het geval van een storing in een onderdeel van de electronica Dit merkt u aan oplichtende controlelampjes op het dashboard en klinken er waarschuwingsgeluidjes.
Vraag is natuurlijk wat de oorzaak is van deze storingsmelding.

Om de oorzaak te kunnen vaststellen moet de auto aangesloten worden op moderne diagnoseapparatuur die de storing of fout uit het geheugen kan uitlezen. De, uit het geheugen, gelezen foutcode(s) geeft vaak niet het complete beeld van een storing. Deze storing kan op zichzelf staan maar ook veroorzaakt worden door een andere storing.
Wij helpen u, graag ook bij een storing, snel weer veilig op weg!

Het kan zijin dat we je auto, na het monteren van de trekhaak, moeten 'inleren'; de trekhaak moet dan worden aangemeld bij de auto-elektronica, zodat alle aanwezige electronische componenten van de auto blijven functioneren bijvoorbeeld de ADAS rijhulpsystemen.

Indien je auto moet worden ingeleerd, kunnen wij dit meteen voor u doen met onze diagnose apratuur.

Wanneer een nieuwe afstandsbediening als aanvulling of door een verlies of defect nodig is, moet deze in de auto nieuw worden aangeleerd.

Mobirise

Remmen

Remschijven en blokken zijn zogenoemde slijtbare onderdelen van uw auto, ze kunnen snel of langzaam slijten, afhankelijk van uw rijstijl en de omstandigheden op de weg. Ook remcilinders en remzadels moeten regelmatig gecontroleerd worden. Het is namelijk vanzelfsprekend dat defecte of versleten remmen een directe impact hebben op uw verkeersveiligheid en die van andere bestuurders. Regelmatig uw remmen laten controleren is dus geen aanrader maar een absolute must!

De slijtage op uw remmen gebeurt geleidelijk aan: remmen kunnen snel of langzaam slijten afhankelijk van uw rijstijl en de omstandigheden op de weg. Bij slijtende remmen wordt de remweg langer, maar omdat dit een geleidelijk proces is, merkt u dit vaak niet. Daarom is het aan te raden om u te houden aan een jaarlijkse onderhoudsbeurt waarbij uw remmen gecontroleerd worden.

Mobirise

Schokdempers

Een schokdemper of schokbreker zorgt voor stabiel contact tussen de banden van de auto en het wegdek.

Een versleten of lekkende schokdemper moet vervangen worden, omdat de wegligging van de auto flink afneemt als je met slechte of versleten schokdempers rijdt.

Schokdempers moeten vervangen worden wanneer ze versleten zijn of lekken. Slijtage van de schokdemper hangt af van de rijstijl en omstandigheden. Indien de vering van uw auto te stug of juist te licht voelt, is het handig om je schokdempers te laten controleren. Schokdempers worden altijd per set vervangen om uw auto in balans te houden (links/rechts tegelijk).

Mobirise

Uitlaat

De uitlaat of uitlaatpijp is het deel van het uitlaatsysteem tussen dempers en katalysatoren.

Een lekkende uitlaat moet worden vervangen. Dat lekken kan komen door een verkeerde montage; een uitlaat moet spanningsloos hangen, maar het rijden van korte afstanden kan ook voor een kapotte uitlaat zorgen. In dat geval komt de uitlaat niet op temperatuur en kan het gecondenseerde vocht de uitlaat van binnenuit corroderen.

Een lekkende uitlaat zorgt ervoor dat het uitlaatvolume stijgt. De uitlaat moet ook gasdicht zijn, anders kan er uitlaatgas in het interieur komen. Dat is een van de dingen die tijdens de APK-keuring gecontroleerd worden.

Mobirise

Verlichting

Goede verlichting is essentieel, vooral als de dagen korter worden en het slechter weer is. Dan is het belangrijk om goed zicht te hebben en zelf goed gezien te worden. Zorg er dus voor dat uw autoverlichting goed is. Dit zorgt ook voor een snellere reactietijd. Controleer met regelmaat uw autolampen, op deze manier bent u veilig op weg en heeft u een ontspannen rit.

Wij leveren uitsluitend Halogen, LED en Xenon van hoogwaardige kwaliteit. 
Halogeen lampen en Xenon vervangingslampen van Hella, Osram en Philips.

Zorg altijd voor een set reservelampen in de auto. In een set zitten vaak ook lampjes voor bijvoorbeeld de richtingaanwijzers. Hoewel je feitelijk al in overtreding bent als er iets aan de verlichting stuk is, zal de politie je niet bekeuren als je het lampje ter plekke vervangt.

Mobirise

Autoruiten / Ruitenwissers

Wanneer u een sterretje in de voorruit heeft is het verstandig dit meteen te laten repareren. Dit voorkomt dat de ster veranderd in een scheur. Want bij een scheur moet uw voorruit vervangen worden en daar zijn hogere kosten mee gemoeid. Een sterreparatie is meestal binnen 25 minuten uitgevoerd.

Vervangen van alle soorten en maten autoruiten bij onder andere:
• Personenauto’s
• Oldtimers
• Bedrijfsvoertuigen
• Bussen voor personenvervoer
• Graafmachines en landbouwvoertuigen

Wij staan voor zekerheid en duidelijkheid ten opzichte van onze klanten.

Wanneer u slechts alleen WA-verzekerd bent en dus geen dekking in uw verzekeringspolis heeft, is ruitschade voor eigen rekening.

Bent u verzekerd voor glasschade?

JA Wij passen de maximale korting toe op uw eigen risico. Eigen risico vanaf 0,- euro.
Wij nemen altijd contact op met uw verzekeraar om de dekking te controleren, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

NEE Voor WA-verzekerden hanteren wij zeer scherpe terieven, oplopend tot wel 60% goedkoper dan de grote concurrenten.

Het kan grote gevolgen hebben voor uw veiligheid als uw ruitenwissers niet in optimale staat zijn. Goede ruitenwissers zorgen voor een beter zicht bij slecht weer. Bij onverwachte situaties zijn ze ook onmisbaar, bijvoorbeeld als er onverwacht vuil op de ruiten komt. Uw wissers zorgen in combinatie met de ruitenwisservloeistof direct voor een schone autoruit. Premio Banden en Autoservice heeft een groot aanbod ruitenwissers voor uw auto op voorraad. Wij vervangen en monteren uw ruitenwissers op uw auto. Tijdens een kleine of grote beurt wordt altijd de ruitenwisservloeistof bijgevuld.


Als er een deel van uw ruit niet goed wordt schoongemaakt
Wanneer er een waas achterblijft op de ruit
Als de wisrubbers aan de uiteinden loslaten
Als er een hard geluid klinkt als het blad over de ruit gaat
Wanneer er kleine scheurtjes in het rubber zitten van de ruitenwisser

Mobirise
Mobirise
Contact

Weth. Sangersstraat 47B
NL 6191 NA Beek LB

Tel: +31 (0) 46 437 68 28

E-mail: info@jamrozik.nl

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag: 08:30 – 17:30

Zaterdag: 08:30 tot 12:15

Zondag: Gesloten
Tijdens lunch gesloten van: 12:15 tot 13:00

Maak een afspraak

Via de online afsprakenplanner kunt u zelf op het gewenste tijdstip een afspraak inplannen.

Klik hier voor u afspraak online te maken >>>>